Посол Франції в Одесі пообіцяв посилити ППО

Посол Франції в Одесі пообіцяв посилити ППО.

Посол Франції в Одесі пообіцяв посилити ППО. Фото: t.me/odeskaODA

Події
23 листопада 2023 16:15

Французька Республіка засуджує російські атаки та готова допомогти Одеській області захистити небо від можливих майбутніх атак ворога. Про це після зустрічі з послом Французької Республіки в Україні Гаелем Весьєром повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

23 листопада в Одесі пройшов брифінг посла Франції в Україні, де Гаель Вейсьєр висловив підтримку Україні та запевнив подальшу співпрацю.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами посла, у військовій сфері співпраця також виявляється послідовною, з особливим акцентом на протиповітряну оборону (ППО).

Посол висловив підтримку і новому "зерновому коридору" та пообіцяв допомогу у його захисті.

"Важливо зазначити, що це має вирішальне значення для країни та особливо для Одеси у зимовий період", – каже Гаель.

Особливий акцент робиться на співробітництві у сфері захисту культури. Зокрема, відбувається активна співпраця з художнім музеєм, надання стипендій викладачам та студентам Одеських навчальних закладів та розвиток співпраці у гуманітарних та точних науках. Одним із ключових аспектів розмов є допомога у реставрації об'єктів, що знаходяться під захистом.

Також посол координує передачу різних обладнання, таких як плавзасоби та засоби пожежної безпеки. Крім того, очікується також додаткова допомога в інших сферах, зокрема, Одеська область планує активізувати співпрацю з регіоном Прованс — Альпи — Лазурний Берег.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах