Одесит "замінував" будівлю Мін'юсту, а діти з області – школу

Одесит "замінував" будівлю Мін'юсту, а діти з області – школу.

Одесит "замінував" будівлю Мін'юсту, а діти з області – школу. Фото: slovoidilo.ua

Події
24 листопада 2023 14:56

Одесит "замінував" управлінні Міністерства юстиції, а діти з Одещини – свою школу. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, 23 листопада після обіду одесит зателефонував до спецслужб і повідомив оператора, що має намір вчинити теракт в управлінні Міністерства юстиції у місті Одесі. На місце виїхали усі служби. Обстеживши об'єкт, вибухівку поліцейські не виявили.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вже за кілька годин правоохоронці викрили зловмисника. Чоловік пояснив, що вчинив так, бо через заборгованість заблокували його банківські картки, і тепер він не може отримати пенсійні та інші кошти.

За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі внесли відомості за ознаками частини другої статті 259 Кримінального кодексу України. Йдеться про свідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей або іншими тяжкими наслідками, у будівлі, яка забезпечує діяльність органів державної влади.

Слідчі вилучили мобільний телефон чоловіка. Надалі призначать криміналістичну експертизу звукозаписів щодо дослідження аудіозаписів розмов, ідентифікацію голосу та мови, встановлення дослівного змісту розмови. Слідство продовжується.

Також роздільні поліцейські склали адміністративні матеріали щодо батьків, діти яких "замінували" школу. Троє учнів одного з ліцеїв Лиманської селищної громади заради забави зателефонували на спецлінію "102" та повідомили, що їхній навчальний заклад незабаром вибухне.

Поліцейські з'ясували, що хлопчик і дівчинка, які навчаються у шостому класі разом зі своєю подругою з восьмого класу, під час перерви між уроками вирішили розважитись і змовилися "замінувати" свій ліцей. Хлопчик із мобільного телефону однокласниці зателефонував на спецлінію "102" і повідомив, що школа замінована і незабаром вибухне, і кинув слухавку. А коли оператор передзвонив - йому відповіла власниця телефону і зізналася, що це був жарт.

Поліцейські оперативно встановили "веселунів" і прибули до навчального закладу. На профілактичну розмову щодо недопущення подібних випадків та для роз'яснення можливих наслідків таких протиправних дій було запрошено трьох учнів з батьками, вчителя та шкільного психолога. Батьки сплатять штраф від 850 до 1700 гривень.




Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах