ЄС допоможе у відновленні та захисті портів Великої Одеси за допомогою ППО та грошей

ЄС допоможе у відновленні та захисті портів Великої Одеси за допомогою ППО та грошей.

ЄС допоможе у відновленні та захисті портів Великої Одеси за допомогою ППО та грошей. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Події
27 листопада 2023 16:37

Євросоюз допоможе у відновленні та захисті портів Великої Одеси за допомогою ППО та 50 мільйонів євро.

Як повідомила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у Twitter, Європа та весь світ зацікавлені у роботі чорноморських портів та торгових морських коридорів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ми продовжуємо розширювати наші "Лінії солідарності" та виділимо 50 мільйонів євро на ремонт вашої портової інфраструктури. Разом ми відправимо українське зерно у світ", – повідомила Урсула фон дер Ляєн.

До її повідомлення до Twitter додається текст відповідного листа на адресу президента України Володимира Зеленського. Він, у свою чергу, за підсумками Міжнародного саміту з продовольчої безпеки Grain from Ukraine повідомив, що європейські партнери України зобов'язалися забезпечувати безпеку торгових суден, що перевозять українське зерно.

За його словами, для захисту портів Великої Одеси західні партнери нададуть додаткові системи ППО.

"Залишається дуже конкретна кількість систем і з дуже конкретною назвою. Запит цей є. Позитивна відповідь вже є, коли ці системи охоронятимуть цей регіон. Тому що там і коридор важливий, і люди. Для нас важливі наші люди в Одеському регіоні. З ППО дефіцит, проте… Важливо, що є домовленості, є позитивний сигнал, коридор працює», – сказав Глава держави.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах