Одеська область втратила ще п'ятьох захисників України

Одеська область втратила ще п'ятьох захисників України.

Одеська область втратила ще п'ятьох захисників України. Фото ілюстративне: xmilnuk.vn.ua

Події
27 листопада 2023 20:17

Загинули ще двоє захисників України з Одеської області – Едуард Пельтек, В'ячеслав Садков, Василь Дрозд, Олександр Лопушанський та Сергій Співак.

Як повідомляє Махала, на війні загинув 31-річний старший солдат Едуард Пельтек із Болградської громади. Він родом із села Василівка. Все життя прожив разом із сім'єю у Болграді, тут закінчив третю школу. Після здобуття освіти чоловік поїхав із міста до Одеси, а потім влаштував життя у Львові. Одружився та виховував доньку. До мобілізації працював адміністратором у барбершопі. У червні цього року отримав повістку та став бойовим медиком другого штурмового взводу третьої штурмової роти 25 ЗШБ в/год А4640.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Воїн загинув 22 листопада в районі населеного пункту Степове Донецької області внаслідок мінометного та танкового обстрілу. До свого 31 дня народження солдат не дожив дев'ять днів. Тіло військового до Болграда привезуть на початку наступного тижня. Поховають воїна у рідному місті. Про точну дату поховання повідомимо додатково.

Едуард Пельтек.Едуард Пельтек. Фото: mahala.com.ua


27 листопада Подільська громада провела в останню путь захисника Садкова В'ячеслава Анатолійовича. 45-річний старший солдат протитанкового взводу роти вогневої підтримки загинув 23 листопада 2023 року у селі Зміївка Бориславського району Херсонської області. У церемонії похорону взяли участь працівники Подільського РВА, військовослужбовці, представники правоохоронних органів, небайдужі мешканці громади, побратими та друзі.

В'ячеслав навчався у Подільському ліцеї №3. Після здобуття загальної середньої освіти працював на залізниці в ЕЧ-6. 14 березня 2022 року було мобілізовано.

В'ячеслав Садков.В'ячеслав Садков. Фото: facebook.com/elena.shkin

Великомихайлівська ОТГ повідомила, що на фронті загинув Василь Дрозд із селища міського тиру Велика Михайлівка, яке народилося 22 січня 1980 року. Воїна зустріли сьогодні об 11:00 живим коридором та поховали у селі Корисне.

Василь Дрозд.Василь Дрозд. Фото: facebook.com/vm.otg

Як повідомляє Подільська міська територіальна громада, 26 листопада зустріли земляка-Героя, військовослужбовця ЗСУ Олександра Олександровича Лопушанського, 1972 року народження, який загинув на Донеччині поблизу села Клищіївка 19 листопада 2023 року.

Церемонія прощання із Сан Саничем – саме так його ласкаво називали друзі та бойові побратими – проходила на головній площі Подольська.

Провести земляка в останній шлях разом із рідними, бойовими побратимами прийшли керівники Подільської міської ради та Подільського РВА, а також чимало мешканців громади.

Заупокійну службу із загиблого воїна провів настоятель приходу "Всіх святих землі української" ПЦУ військовий капелан протоієрей Михайло Базилько.

Наприкінці церемонії прощання начальник групи морально-психологічного забезпечення Подільського РТЦК та СП Ігор Коваль передав матері Героя Український Прапор, який є символом держави, якій вірно і до кінця служив Олександр Лопушанський.

Олександр Лопушанський.Олександр Лопушанський. Фото: podilska-gromada.gov.ua


Як повідомляє Білгород-Дністровський Прикордонний Загін, живим коридором прикордонники та жителі села Вигон провели до місця вічного спокою старшого майстер-сержанта Сергія Співака, який загинув у бою. Вшанувати Герою прийшли рідні, близькі та побратими. Кривава війна обірвала його життя 24 лютого 2022 року під час виконання бойового завдання у населеному пункті Чмирівка Старобільського району Луганської області. З початком повномасштабного вторгнення прикордонники першими прийняли бій і щосили стримували переважаючі сили противника.

"У перші години обстрілів Сергій рятував бійців на військовому автомобілі, намагався вивезти їх із ворожого оточення. Нам здавалося, ми врятували всіх. Сергію хтось подзвонив, не вагаючись, він кинувся на допомогу, бо там, в оточенні, залишилися його побратими..Залишити їх без порятунку він не міг, навіть ціною власного життя... ", - Зі спогадів бойового побратима Валентина.

У Сергія залишилися дружина, дві дочки та син. Указом президента Сергія Співака посмертно нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Сергій Співак.Сергій Співак. Фото: dpsu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах