З'явилися ракетоносії: яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 28 листопада

З'явилися ракетоносії: яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 28 листопада.

З'явилися ракетоносії: яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 28 листопада. Фото: youtube.com/@ctrsTVua

Події
28 листопада 2023 08:53

Ніч з 27 на 28 листопада в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів.

За інформацією Військово-Морських Сил ЗС України, ворог збільшив присутність ракетоносіїв у Чорному морі. До фрегату "Адмірал Макаров" на чергування приєдналися два підводні човни. Сумарний залп "калібрів" може сягати 16. Рівень загрози досить високий.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними британської розвідки, окупанти мають погане матеріально-технологічне забезпечення. та проблеми з логістикою. Саме тому вона зараз не обстрілює Україну морськими крилатими ракетами типу "Калібр", які запускаються з кораблів та підводних човнів у Чорному морі.

Раніше ворожі кораблі перезаряджалися біля Севастополя на території окупованого Криму. Втім, тепер Сили оборони України все частіше завдають влучних ударів по місту. Тож Росія намагається знайти нову базу. Ймовірно, для цього виберуть Новоросійськ, куди вже переслали чимало кораблів із тимчасово окупованого півострова.

Однак переміщення та перезарядка ракет потребують нових процесів доставки, зберігання, обробки та завантаження, зазначають аналітики. Кремль намагатиметься вирішити свої логістичні проблеми, щоб використати крилаті ракети морського базування під час зимової кампанії обстрілів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах