В Одесі заочно дали термін колаборантці, яка очолила школу в окупованому Херсоні

В Одесі заочно дали термін колаборантці, яка очолила школу в окупованому Херсоні.

В Одесі заочно дали термін колаборантці, яка очолила школу в окупованому Херсоні. Фото: most.ks.ua

Події
28 листопада 2023 12:12

В Одесі заочно засудили директора-колаборантку Раісу Муршаті, яка очолила школу в окупованому Херсоні та співпрацювала з окупантами. Їй призначили покарання у вигляді 12 років ув'язнення з конфіскацією майна та права обіймати посади, а також займатися діяльністю, пов'язаною з освітнім процесом строком на 15 років. Відповідне рішення ухвалив Малиновський райсуд Одеси.

Так, жінка добровільно погодилася на пропозицію представників окупаційної влади Херсонської області щодо незаконного проголошення її директором Херсонської школи №51.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згодом вона встановила нову охорону та обмежила доступ до навчального закладу тих осіб, які не погодились співпрацювати з окупаційною владою. Надалі обвинувачена підбирала вчителів, які працюватимуть у школі від окупаційної влади та запроваджувала освітні програми країни-агресора.

Також вона допомагала вчителям із різних регіонів країни-агресора заселятися у житло осіб, які відмовилися від співпраці з представниками РФ.

Зазначимо, що йдеться про Раїса Муршаті – раніше жінка перебувала на пенсії, але погодилася на пропозицію окупаційної влади очолити одну з так званих базових шкіл обласного центру. Муршаті також відома у Херсоні як активістка організації "Спочатковий Дім Спочатку Вищого Батька" – езотеричної секти, яка вважає радянського космонавта Юрія Гагаріна найвищою істотою.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах