На Одещині лжеволонтерка збирала гроші на військових та дітей, а витрачала на себе

На Одещині лжеволонтерка збирала гроші на військових та дітей, а витрачала на себе.

На Одещині лжеволонтерка збирала гроші на військових та дітей, а витрачала на себе. Фото: vikka.ua

Події
29 листопада 2023 08:39

На Одещині лжеволонтерка збирала гроші на лікування військових та дітей, а витрачала на свої власні потреби. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Поліцейські відправили її на лаву підсудних.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, мешканка Овідіопольського селищного територіального товариства розмістила на своїй сторінці у фейсбуці звернення до людей про допомогу у збиранні грошей нібито на лікування тяжко поранених військовослужбовців та тяжкохворих дітей, інформацію про яких знаходила в інтернет-просторі.. Насправді допомагати людям зловмисниця не збиралася і всі кошти, які надходили на банківський рахунок, зазначений у повідомленні, надавала.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що на "гачок" жінки потрапило 15 довірливих громадян із різних областей країни і загалом вона привласнила понад 25 тисяч гривень.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантки правоохоронці вилучили як речові докази мобільні телефони, сім-картки різних операторів, банківську картку та гроші.

Слідчі висунули жінці звинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайства, зокрема, вчиненого повторно. Обвинувальний акт направили до суду. Згідно з чинним законодавством, правопорушниці загрожує штраф від 51 до 68 тисяч гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах