В Одесі платитимуть 20 тисяч гривень кожному мобілізованому (оновлено)

В Одесі платитимуть 20 тисяч гривень кожному мобілізованому.

В Одесі платитимуть 20 тисяч гривень кожному мобілізованому. Фото: vgorode.ua

Події
29 листопада 2023 12:33

В Одесі платитимуть 20 тисяч гривень кожному мобілізованому. Таке рішення сьогодні, 29 листопада, ухвалила Одеська міська рада.

Так, йдеться про виділення одноразової грошової допомоги у розмірі 20 тисяч гривень кожному мобілізованому мешканцю міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

41 депутат проголосував "за" нововведення. П'ятеро не голосували. Порядок надання допомоги та перелік необхідних документів Одеська міська влада розробить та повідомлять згодом.

Загалом депутати запропонували запровадити таку ініціативу та в інших містах України.

Оновлено:

Як повідомили у міськраді, пепутати Одеської міської ради під час сесії прийняли Міську цільову програму надання соціальних послуг та інших видів допомоги вразливим верствам населення міста Одеси на 2024-2026 роки.

У межах дії Програми мобілізованим особам, які призвані на військову службу до Збройних Сил України та зареєстровані в Одесі, з міського бюджету надаватиметься одноразова грошова допомога у граничному розмірі 20 000 грн. На цей захід в 2024 році в бюджеті передбачено 20 мільйонів гривень.

Гроші будуть надаватися мобілізованим з 2024 року. Для цього найближчим часом буде розроблений Порядок надання допомоги, який, зокрема, включатиме перелік необхідних документів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах