В одеській академії знайшли факультет-привид, декан якого отримав понад мільйон

В одеській академії знайшли факультет-привид, декан якого отримав понад мільйон.

В одеській академії знайшли факультет-привид, декан якого отримав понад мільйон. Фото: kursoviks.com.ua

Події
29 листопада 2023 15:07

В одеській академії імені Нежданової виявили факультет-примару без кафедр, але з деканом, якому вже виплатили понад мільйон гривень зарплати. Про це повідомляє Держаудитслужба.

Так, державні аудитори встановили, що Одеська національна музична академія імені Нежданової витратила понад два мільйони гривень зайвих бюджетних коштів. Південний офіс Держаудитслужби закінчив ревізію цього навчального закладу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як виявилося, в академії створили факультет заочної та магістерської підготовки, який не поєднує жодної кафедри та лабораторії (що порушення Закону України "Про вищу освіту"). За рахунок коштів загального фонду бюджету також запровадили посаду декана зазначеного факультету, на утримання якого надмірно витратили бюджетних коштів на понад мільйон гривень.

Як з'ясувалося, в академії також з порушенням законодавства та понад встановлений ліміт виплатили на півмільйона гривень стипендій студентам денної форми, які навчалися на державне замовлення, а в окремих випадках безпідставно виплачувались стипендії у завищеному розмірі.

Загалом виявлені під час ревізії порушення в Академії призвели до втрат на суму двох мільйонів 335 тисяч гривень.

На шістьох відповідальних посадових осіб навчального закладу склали протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали ревізії передали Головному управлінню Національної поліції на Одещині.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах