У господарстві психоневрологічного інтернату на Одещині знайшли чуму свиней

У господарстві психоневрологічного інтернату на Одещині знайшли чуму свиней.

У господарстві психоневрологічного інтернату на Одещині знайшли чуму свиней. Фото: vesti.ua

Події
30 листопада 2023 13:51

28 листопада у підсобному господарстві Новосавицького психоневрологічного будинку-інтернату у Роздільнянському районі Одеської області від африканської чуми загинули троє свиней. Про це повідомляє Держспоживслужба Одеської області.

Фахівці Роздільнянської районної державної лікарні ветеринарної медицини виїхали на місце, відібрали патологічний матеріал та направили для подальших лабораторних досліджень на африканську чуму свиней (АЧС) до випробувального центру Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспожив. Відповідно до звіту центру, із патологічного матеріалу, відібраного від трьох трупів свиней, виділено ДНК вірусу АЧС. Вранці 29 листопада виявлено ще двох загиблих свиней.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

29 листопада провели засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Роздільнянській райдержадміністрації, на якому затвердили план заходів щодо ліквідації захворювання на АЧС у підсобному господарстві Новосавицького психоневрологічного будинку-інтернату та визначили трикілометрову зону захисту та семикілометрову зона спостереження.

Усі поголів'я свиней (23 голови) у підсобному господарстві будинку-інтернату ліквідують, а їхні тіла спалять. Місце утримання та спалення тварин дезінфікують. Також спалять інвентар, дерев'яні щити та перегородки. Встановили карантинну посаду.

Заходи щодо ліквідації захворювання продовжуються.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах