На Одещині ввели заборону на вилов раків

На Одещині ввели заборону на вилов раків.

На Одещині ввели заборону на вилов раків. Фото: facebook.com/odrp.darg

Події
30 листопада 2023 14:33

З 1 грудня у річці Дунай та Придунайських озерах Одеської області заборонено ловити раків до 30 червня 2024 року. Про це повідомили у пресслужбі Одеського рибоохоронного патруля.

Вилов забороняється у внутрішніх водних об'єктах Одеської області, річці Дунай та Придунайських озерах (крім Дністровського лиману, річки Дністер, рукави річки Турунчук, озер заплави Дністра та Кучурганського водосховища) з 1 грудня 2023 року по 2023 рік.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Заборона встановлюється щорічно у зв'язку з початком періоду линяння річкових раків та виношування ними ікри. Процес линяння займає близько двох тижнів, а виношування ікри раками триває близько шести місяців. Народження потомства починається зазвичай наприкінці травня – на початку липня, коли вода у водоймах прогріється.

Зазначимо, що незаконне добування раків можна отримати покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих рибному господарству збитків. Компенсація за один незаконно виловлений рак складає 3332 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах