В Одесі судитимуть суддю та адвоката

В Одесі судитимуть суддю та адвоката.

В Одесі судитимуть суддю та адвоката. Фото: t.me/sap_gov_ua

Події
01 грудня 2023 10:07

За підозрою у хабарництві судитимуть суддю Приморського райсуду та адвоката з Одеси. Про це повідомляє пресслужба САП.

29 листопада 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ направив до суду обвинувальний акт щодо фігурантів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Їх звинувачують у замаху на надання неправомірної вигоди судді за прийняття позитивного рішення у справі про адміністративне правопорушення, а також заволодінні частиною неправомірної вигоди шляхом обману, тобто у скоєнні злочинів, передбачених частиною третьою статті 15, частиною третьою статті 369, частиною другою статті України.

Нагадаємо, що 19 червня 2023 року САП та НАБУ на отриманні 2 тисяч доларів США неправомірної вигоди викрили адвоката з Одеси. За версією слідства, адвокат вимагав зазначені кошти у військовослужбовця за нібито сприяння ухваленню суддею Приморського районного суду Одеси позитивного рішення у справі.

Задля реалізації свого злочинного плану адвокат залучив суддю Приморського райсуду Одеси. Пдвокат мав підбурювати військовослужбовця до хабара у справі про адміністративне правопорушення іншого судді цього ж суду, отримати неправомірну вигоду та передати її частину зазначеному судді-спільнику. Крім того, адвокат повідомив судді про можливість заволодіння частиною одержаних від імені грошей наданих для передачі судді.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах