В Одесі повідомили про підозру у хабарництві судді та адвокату

В Одесі повідомили про підозру у хабарництві судді та адвокату.

В Одесі повідомили про підозру у хабарництві судді та адвокату. Фото: t.me/sap_gov_ua

Події
05 серпня 2023 19:38

4 серпня судді Приморського району суду міста Одеси повідомили про підозру у хабарництві. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Крім того, САП та НАБУ повідомили про зміну раніше пред'явленої підозри адвокату, спільно з яким діяв суддя Приморського райсуду Одеси.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На сьогоднішній день дії адвоката та судді кваліфікували за ознаками злочинів, передбачених частиною третьою статті 15 ("Замах на кримінальний злочин"), частиною третьою статті 369 ("Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі") та частиною другою статті 190 (" Шахрайство") Кримінального кодексу України.

19 червня САП та НАБУ викрили на одержанні двох тисяч доларів США неправомірної вигоди адвоката з Одеси. За версією слідства, адвокат зажадав зазначені кошти у військовослужбовця за нібито сприяння ухваленню суддею Приморського районного суду міста Одеси позитивного рішення у справі.

У ході подальшого розслідування було встановлено, що для реалізації свого злочинного плану адвокат залучив суддю Приморського райсуду Одеси. Згідно з домовленістю, адвокат мав підбурити військовослужбовця до надання неправомірної вигоди за ухвалення позитивного рішення у адміністративній справі іншому судді цього ж суду, отримати неправомірну вигоду та передати її частину зазначеному судді-спільнику.Крім того, адвокат повідомив суддю про можливість заволодіння частиною одержаних від особи коштів, наданих для передачі судді.

Розслідування цих фактів НАБУ та САП під час оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції розпочали за заявою громадянина, якого підбурювали до надання неправомірної вигоди.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинною у скоєнні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку та встановлена обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах