В Одесі викрили двох хлопців, які пригрозили пістолетом і відібрали гроші

В Одесі викрили двох молодиків, які пригрозили пістолетом і відібрали гроші

В Одесі викрили двох молодиків, які пригрозили пістолетом і відібрали гроші Фото: od.npu.gov.ua

Події
04 грудня 2023 17:39

В Одесі поліцейські викрили в розбійному нападі двох молодиків, які пригрозили пістолетом і відібрали майно на загальну суму понад 60 тисяч гривень. Про це повідомляє Нацполіція в Одеській області.

Зловмисники з інших областей, які здобували тут вищу освіту, заволоділи майном двох таких самих юнаків, які навчаються у вищих навчальних закладах. Слідчі повідомили правопорушникам про підозру. За скоєне їм загрожує до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Наразі все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поліцейські встановили, що ввечері на Фонтанській дорозі до потерпілих, які прогулювалися містом, підійшли зловмисники і, спрямувавши в їхній бік пістолет, відібрали в них сумки, телефони, банківські картки та документи. Своїми діями нападники завдали хлопцям загалом понад 66 тисяч гривень майнової шкоди.

Потерпілі негайно повідомили про подію в поліцію, і співробітники Одеського районного управління поліції № 1 упродовж кількох годин розшукали та затримали правопорушників. Вони самі вказали, де сховали майно, здобуте злочинним шляхом. А під час невідкладного обшуку в орендованій одним із них квартирі поліцейські вилучили ймовірне знаряддя злочину - пістолет, який, попередньо, до вогнепальної зброї не належить. Його направили на експертизу.

На підставі зібраних доказів, слідчі повідомили фігурантам про підозру в нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, тобто розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікують за частиною четвертою статті 187 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. Слідство триває.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах