В Одесі на Приморському бульварі встановили величезний дев'ятисвічник

В Одесі на Приморському бульварі встановили величезний дев'ятисвічник.

В Одесі на Приморському бульварі встановили величезний дев'ятисвічник. Фото: jewishnews.com.ua

Події
06 грудня 2023 08:40

На Приморському бульварі в Одесі встановили величезний дев'ятисвічник. Фото ханукії на площі біля пам'ятника Дюку де Рішельє оприлюднив речник одеської громади "Хабад Шомрей Шабос" Болеслав Капулкін. Пам'ятник Дюку, як відомо, закритий спеціальним захистом для зберігання від обстрілів.

Семисвічник встановили 4 грудня і запалили на ньому перший вогник: щодня запалюватимуть по одному. Це символізує Хануку – єврейське свято, встановлене на згадку про очищення Єрусалимського Храму, освячення жертовника та відновлення храмової служби через повстання Маккавеїв та вигнання з Храмової гори греко-сирійських військ та їх єврейських союзників у 165 році до нашої ери. Під час цього свята у кожному будинку протягом восьми днів запалюють вісім свічок.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, Хануку відзначають із 28 листопада по 6 грудня. Хануку іноді називають "єврейським різдвом", проте спільного у цих свят практично нічого немає. Справді, через плаваючу дату Ханука іноді випадає на кінець грудня-початок січня. Однак суть та історія "Свята світу" докорінно відрізняються від різдвяних традицій.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах