В Одесі чоловік продавав призовникам підроблені документи про непридатність до служби

В Одесі чоловік продавав призовникам підроблені документи щодо непридатності до служби.

В Одесі чоловік продавав призовникам підроблені документи щодо непридатності до служби. Фото: unsplash.com

Події
06 грудня 2023 11:31

Одесит незаконно переправляв військовозобов'язаних чоловіків через держкордон України, виготовляючи підроблені документи про непридатність до служби за станом здоров'я. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Послуги коштували 8,5 тисяч доларів. Він надавав чоловікам довідку військово-лікарської комісії та посвідчення військовозобов'язаного з недостовірними відомостями про непридатність до служби через захворювання, що є підставою для виїзду за межі держави.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ході проведення слідчо-розшукових дій правоохоронці задокументували, як фігурант почав домовлятися з ще одним охочим незаконно виїхати за межі нашої держави. Затримали порушника одразу після отримання завдатку у розмірі 3 тисячі доларів.

Слідчі повідомили зловмисника про підозру у сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон України шляхом надання коштів за корисливими мотивами. Цей злочин кваліфікується за частиною третьою статті 332 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також підполковник поліції зазначила, що правоохоронці перевіряють на причетність до цього злочину інших осіб, зокрема серед РТЦКА та СП та ВЛК.

Слідство продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах