В Одесі з'явилися "червоні лавки": що вони означають

В Одесі з'явилися червоні лавки: що вони означають.

В Одесі з'явилися червоні лавки: що вони означають. Фото: od.npu.gov.ua

Події
06 грудня 2023 13:02

В Одесі поліцейські приєдналися до реалізації проекту "Червона лавка" – символ протидії домашньому насильству. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, у рамках щорічної акції "16 днів проти насильства" правоохоронці спільно з представниками міжнародної гуманітарної організації INTERSOS взяли участь у встановленні символічних лав у Пересипському, Хаджибейському, Приморському та Київському районах міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Червона лавка" – ініціатива, яка розпочалася з Італії, її колір символізує, що пристрасть може перейти у насильство – як кров. Наразі яскраві інформаційні лавки з'явилися і на вулицях Одеси.

Вони не лише привертатимуть увагу мешканців та гостей міста, але насамперед виконуватимуть свою головну функцію – підвищуватимуть поінформованість населення про проблему домашнього насильства та допомагатимуть у разі потреби. На кожному з них перехожі можуть побачити прикріплену табличку з виразом: "Домашнє насильство – злочин! За нього передбачено адміністративну та/або кримінальну відповідальність", а також контакти служб, які надають допомогу постраждалим від насильства та запобігають будь-яким його проявам.

На лавках розміщені підказки, куди слід звертатися за потребами, дозволить зменшити прояви насильства, а людям, які страждають, отримати необхідну допомогу. Якщо ви стали жертвою або свідком домашнього насильства, обов'язково повідомте про це правоохоронцям на спецлінію "102" або зверніться на Національну або Урядову "гарячі лінії" щодо протидії домашньому насильству за номерами 116123 та 1547.

  • В Одесі з'явилися "червоні лавки": що вони означають фото
  • В Одесі з'явилися "червоні лавки": що вони означають фото 1
  • В Одесі з'явилися "червоні лавки": що вони означають фото 2
  • В Одесі з'явилися "червоні лавки": що вони означають фото 3

В Одесі з'явилися "червоні лавки": що вони означають фото



Усі фото: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах