Знищений біля Зміїного бомбардувальник був для замінування гуманітарного коридору

Знищений біля Зміїного бомбардувальник був для замінування гуманітарного коридору.

Знищений біля Зміїного бомбардувальник був для замінування гуманітарного коридору. Фото: vsn.ua

Події
07 грудня 2023 15:43

Знищений біля острова Зміїний на Одещині бомбардувальник Су-24М використали для мінування гуманітарного коридору для цивільного судноплавства. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук.

Ситуація у Чорному морі після знищення бомбардувальника змінилася, увечері 6 грудня активність авіації не спостерігалася.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дмитро Плетенчук зазначив, що єдиною проблемою, яка у них залишається щодо забезпечення безпеки гуманітарного коридору, є активність росіян у повітрі. Також він зазначив, що вони постійно працюють над збільшенням довіри з боку судновласників та екіпажів та роблять все для того, щоб коридор розширювався.

Зазначимо, що за чотири місяці українським гуманітарним коридором у Чорному морі експортували сім мільйонів тонн вантажів. З 8 серпня з портів Одеси вийшло 200 суден, коли зайшло 226.

Нагадаємо, що у вівторок, 5 грудня, ЗСУ знищили російський бомбардувальник Су-24М в районі острова Зміїний, який під прикриттям винищувача Су-30СМ намагався завдати ракетно-бомбового удару на південь Одеської області.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах