Жителі ЖК "Смарагдове місто" на Сахарова тепер будуть з опаленням

Жителі ЖК "Смарагдове місто" на Сахарова тепер будуть із опаленням.

Жителі ЖК "Смарагдове місто" на Сахарова тепер будуть із опаленням. Фото: domik.ua

Події
07 грудня 2023 17:19

Понад дві тисячі мешканців комплексу "Смарагдове місто" на вулиці Академіка Сахарова, 36 в Одесі нарешті отримають опалення. Їхню котельню передали комунальному підприємству "Теплопостачання міста Одеси". Це рішення одноголосно підтримали депутати міськради на позачерговій сесії.

Мешканці 606 квартир виявилися заручниками ситуації, в якій будівля їхньої котельні опинилась у руках однієї людини, а обладнання, зокрема, котли, у заставі у банку. Через це весь минулий та частина цього року батареї у квартирах одеситів були холодними.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вирішити проблему вдалося завдяки умовам воєнного часу. Губернатор Олег Кіпер та військове командування підписали наказ, згідно з яким місцеві жителі отримають доступ до котельні, незважаючи на небажання її власника. Депутатам потрібно було підтримати проект рішення, що дозволяє «Теплопостачання міста Одес» стати оператором цієї котельні.

За словами Кіпера, військовий стан дозволив "застосувати певні конституційні обмеження, неможливі у мирний час".

Для подачі тепла мерії ще доведеться придбати певне обладнання, а також газ. Загалом із бюджету на вирішення проблеми виділять 2,4 мільйона гривень.

Мешканцям ще належить провести загальні збори, підписати колективний договір, задокументувати свої відносини з ТДО, щоб вони могли розпочати роботу. Підприємству, у свою чергу, потрібно провести переговори з "Нафтогазом" та збільшити обсяг постачання газу.

Якщо ОСББ не знайде спільної мови з власником котельні, місто обіцяє власним коштом побудувати модульну котельню, розробку проектної документації якої депутати підтримали на сесії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах