Блекаут близько: в Одесі шахрай заробляв на продажу неіснуючих генераторів

Блекаут близько: в Одесі шахрай заробляв на продажу неіснуючих генераторів.

Блекаут близько: в Одесі шахрай заробляв на продажу неіснуючих генераторів. Фото: freepik.com

Події
08 грудня 2023 11:40

В Одесі шахрай заробляв на продажу неіснуючих генераторів, який обдурив 15 одеситів на загальну суму 7,5 тисяч гривень. Йому повідомили йому про підозру. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, чоловік під вигаданим ім'ям створив на одній із популярних онлайн-платформ оголошення про продаж нових генераторів вартістю 5,5 тисяч гривень. Коли люди робили замовлення, "продавець" просив надіслати йому на банківську картку завдаток у розмірі 500 гривень. Втім, після надходження грошей від довірливих громадян він переставав виходити з ними на зв'язок.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Таким чином, зловмиснику вдалося за тиждень обдурити 15 одеситів та заволодіти їх грошима у розмірі 7,5 тисячі гривень. Не дочекавшись обіцяних генераторів, потерпілі звернулися до поліції.

Правоохоронці встановили особу правопорушника та вилучили у нього мобільний телефон із сім-картою та банківську картку, що підтверджують його протиправну діяльність.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайства, зокрема, вчиненого повторно. Цей злочин кваліфікується за частиною першою та частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України та карається штрафом від 51 до 68 тисяч гривень або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Слідство продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах