На Одещині зграя фламінго витримали два сильні урагани, але полетіла

На Одещині зграя фламінго витримали два сильні урагани, але полетіла.

На Одещині зграя фламінго витримали два сильні урагани, але полетіла. Фото: facebook.com/p/Ivan-Rusev

Події
08 грудня 2023 12:13

Зграя фламінго, що прижилася на берегах Тузловських лиманів на Одещині, кілька днів тому відлетіла на південь – до Болгарії. Про це повідомив еклолог та вчений Іван Русєв.

За його словами, циклон, який був наприкінці листопада, не злякав фламінго, але урізноманітнив їхній раціон. Але холоди, що прийшли в область, змусили птахів залишити насиджені місця та вирушити шукати тепліший клімат.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Івана Русєва, йому румунські колеги повідомили, що велику зграю птахів бачили прольотом через Румунію у бік Болгарії. А молоді птахи вже бачили болгарські дослідники на озері Шабла. Розпізнали птахів за кільцем, яке поставили птахам в Україні у вересні цього року.

Як нагадав Іван Русєв, тоді відбувалися зйомки проекту «Світ навиворіт» із Дмитром Комаровим. А вже сьогодні, 8 грудня, о 20:30 українські глядачі зможуть побачити в документальному фільмі як це відбувалося.

Також вчений повідомив, що один із молодих птахів впав біля Стенцовсько-Жебріянівських плавнів між селом Приморським та гороом Вилкове. Птаха вдалося виловити в каналі. Її окальцюють та передадуть до Одеського зоопарку, де вона перезимує. А навесні фламінго повернуть до дикої природи на Тузловські лимани.

"Це, ймовірно, було 29-30 листопада. Але, як мінімум, один молодий птах на міграційному шляху по дорозі впав біля Жебріянівських плавнів між селом Приморське та Вилкове. Фламінго виловили в каналі, де він би замерз, або хижаки його з'їли б. Наші співробітники нацпарку забрали його у місцевих жителів в офіс парку. Цей птах дуже довірливий і дозволив мені з нею сфотографуватися", – повідомив Русєв.

  • На Одещині зграя фламінго витримали два сильні урагани, але полетіла фото
  • На Одещині зграя фламінго витримали два сильні урагани, але полетіла фото 1
  • На Одещині зграя фламінго витримали два сильні урагани, але полетіла фото 2

На Одещині зграя фламінго витримали два сильні урагани, але полетіла фото



Усі фото: facebook.com/p/Ivan-Rusev

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах