Що робити в Одесі, якщо побачили, як спилили живе дерево: інструкція

Що робити в Одесі, якщо побачили, як спилили живе дерево: інструкція.

Що робити в Одесі, якщо побачили, як спилили живе дерево: інструкція. Фото: depositphotos.com

Події
08 грудня 2023 20:31

Сусід вирішив спиляти живе дерево на дрова, а ви не знаєте, куди звернутися? Vgorode дізнався, що потрібно в Одесі для того, щоб завадити вандалізму. Інструкцію надала активістка громадського руху Зелений List Світлана Підпала.

Що робити, якщо ви стали свідком знищення дерев в Одесі:

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

1. Викликати поліцію на місце встановлення обставин справи. Якщо вам ніколи чекати її прибуття, ви можете дати пояснення по телефону, але пізніше треба обов'язково подати у відділенні письмову заяву про злочин за статтею 153, вимогу порушити кримінальну справу та офіційно ініціювати дії Державної екологічної інспекції. Потрібно записати прізвища співробітників поліції та контактний телефон, яким ви будете дзвонити і дізнаватися про хід вашої заяви.

2. Зняти на фото чи відео процес вандалізму чи його результати. Якщо дерево вже спиляно, сфотографуйте і заміряйте діаметр пня з прив'язкою до місця (на одній з фотографій повинні бути видно сусідні об'єкти на підтвердження того, що цей пень сфотографований саме в цьому місці). Бажано зловити вандала "на гарячому".

3. Зателефонувати до Державної екологічної інспекції за телефонами (048) 728-38-86, (048) 722-12 20 та (048) 705-40-02 з детальною інформацією та номером вашої заяви до поліції. Не забудьте записати прізвище екологічного інспектора, з яким ви розмовляєте. Також ви можете звернутися туди електронною поштою pzfecoodessa@gmail.com, додавши фотографії.

До "Зелентресту" ви можете звернутися за телефонами (048) 799-86-30, (048) 765-66-25, (048) 765-67-81 або електронною поштою zelen-trest@ukr.net із запитом про терміни висадки нового дерева на місці спиляного (обов'язково вкажіть номери та дати ваших звернень до поліції та екологічної інспекції). Обов'язково запитуйте прізвище Зелентресту, з яким ви розмовляєте по телефону. Інформаційний запит можна зробити телефоном. У цьому випадку ви повинні попросити ухвалити інформаційний запит на підставі Закону України про доступ до публічної інформації. Протягом трьох-п'яти робочих днів вам повинні дати офіційну відповідь на ту адресу-поштову або електронну, яку ви вкажете. Не забудьте зателефонувати того ж дня і спитати реєстраційний номер вашого запиту.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах