Обдурив 19 людей: в Одесі ув'язнений СІЗО "продавав" Power Bank і талони на пальне

Обдурив 19 людей: в Одесі ув'язнений СІЗО "продавав" Power Bank і талони на пальне.

Обдурив 19 людей: в Одесі ув'язнений СІЗО "продавав" Power Bank і талони на пальне. Фото ілюстративне: gloss.ua

Події
09 грудня 2023 19:00

Правоохоронці викрили у шахрайстві ув'язненого Одеського слідчого ізолятора. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Поліцейські встановили, що чоловік, використовуючи мобільний телефон, розмістив на одному з найпопулярніших сайтів оголошення про продаж талонів на бензин від 20 до 60 літрів вартістю до двох тисяч гривень та Power Bank по тисячі гривень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Повідомленнями зацікавилися дев'ятнадцять місцевих жителів. У листуванні зловмисник запевнив громадян у наявності товару та можливості його відправлення поштою при передоплаті в розмірі 50% вартості. Повіривши чоловікові, люди погодилися та перерахували гроші на його абонентський номер. Загалом протягом п'яти днів правопорушник отримав від потерпілих 9 450 гривень, після чого припинив листування.

Усвідомивши, що стали жертвами шахрайської схеми, ошукані громадяни звернулися до поліції. У ході досудового розслідування поліцейські встановили особу зловмисника та під час обшуку за місцем його знаходження вилучили докази: мобільний телефон, SIM-картку та "чорнові" записи.

Фігуранту повідомили про підозру за частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України ("Заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, вчинене повторно"). Раніше порушника вже судили за майнові злочини, а влітку поточного року його взяли під варту за звинуваченням у крадіжці та пограбуванні. За шахрайство затриманому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Поліцейські вкотре закликають громадян розраховуватися за товар лише після його отримання та огляду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах