104 депутати з Одеської області вступили до ЗСУ: чи мобілізують Труханова

104 депутати з Одеської області вступили до ЗСУ: чи мобілізують Труханова.

104 депутати з Одеської області вступили до ЗСУ: чи мобілізують Труханова. Фото: unian.net

Події
12 грудня 2023 16:52

Станом на початок грудня 104 депутати з Одеської області вступили до лав Збройних сил України. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів начальник Одеського обласного ТЦК та СП Олександр Охріменко.

Так, йдеться про депутатів міських та селищних рад. Частина їх займає офіцерські звання через попередній досвід служби. Усі категорії військовозобов'язаних перевіряються без винятку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому мобілізація не торкається мерів міст через те, що ця посада виборна та на певний термін бронюється за людиною державно.

"Ця категорія, не прізвище, а посада, вона заброньована державою. У нас, в принципі, немає такої законодавчої ініціативи, щоб змінити це, ТЦК", – розповів військком.

На запитання, чи можуть роздавати повістки депутатам під час сесії, Олександр Охріменко відповів, що не розкриватиме всіх планів територіального центру та його особистих.

"Захищати державу має кожен. Це наш обов'язок служити та захищати країну та її цілісність", – зазначив Охріменко.

Також Олександр Охріменко зазначив, що протягом місяця в Одесі покликано понад 100 осіб на контрактній основі. Щодо загальної кількості мобілізованих, то її воском не назвав, зазначивши лише, що в Одесі достатньо військовозобов'язаних, які можуть бути мобілізованими.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах