Вже не канава: як в Одесі ремонтують Деволанівський узвіз

Вже не канава: як в Одесі ремонтують Деволанівський узвіз.

Вже не канава: як в Одесі ремонтують Деволанівський узвіз. Фото: dumskaya.net

Події
13 грудня 2023 14:10

В Одесі проводять другий етап капремонту Деволановського узвозу, відомого у народі як "канава". Про це повідомляє пресслужба міськради.

Так, на спуску капітально ремонтують систему поверхневого водовідведення та відновлюють дорожнє покриття. Це дозволить відкрити рух транспорту зі спуску, зменшивши транспортне навантаження на інші вулиці, а також запобігти підтопленню Митної площі та вулиці Приморській.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час першого етапу капремонту в попередні роки відновили два зливові колектори під спуском, збудованим наприкінці XIX століття і які перебували в аварійному стані. Також оновили інженерні мережі Деволанівського узвозу та виконали комплекс робіт з модернізації каналізаційного вузла під Митною площею, що приймає стічні води з колекторів узвозу.

Однак під час пікових навантажень, спричинених опадами, стічні води не потрапляють у колектор, засмічують та розмивають територію спуску, що призводить до підтоплення Митної площі та вулиці Приморської.

Реалізація другого етапу робіт вирішить питання щодо відведення поверхневих вод з Деволанівського узвозу шляхом влаштування системи дощеприймачів. Крім того, зазначені роботи дозволять не допустити пошкодження виконаних раніше робіт.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах