Одеська область у лідерах по любителям запускати салюти

Одеська область у лідерах по любителям запускатиме салюти.

Одеська область у лідерах по любителям запускатиме салюти. фото: Getty Images/Izumi T

Події
14 грудня 2023 10:07

Одеська та Дніпропетровська області посіли друге місце у країні за кількістю призначених судами покарань за використання феєрверків. Про це повідомляє платформа " Опендатабот ".

Так, всього в нашому регіоні за 2023 рік винесли чотири такі рішення. Більше лише у Києві, де до відповідальності притягнули п'ятьох осіб. На третьому місці опинилася Харківська область, де лише три судові рішення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Усього за використання піротехніки покарали 21 українця. У більшості випадків їх карали за статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення (57% справ), призначаючи штрафи від 51 до 34 тисяч гривень або виправні роботи. Найбільші штрафи виписали на Одещині та Києві.

Є й кримінальні вироки (43% справ). Так, наприклад, одесит, який вже мав умовний термін, вирішив запустити салют. У результаті його посадили на п'ять років та три місяці.

Найчастіше заборону порушували у січні і завжди під впливом алкоголю у людних місцях.

Одеська область у лідерах за покараними за салюти.Одеська область у лідерах за покараними за салюти. Фото: opendatabot.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах