Сучасний млин на терміналі на Одещині більше не будуватимуть

Сучасний млин на терміналі на Одещині більше не будуватимуть.

Сучасний млин на терміналі на Одещині більше не будуватимуть. Фото: cfts.org.ua

Події
14 грудня 2023 17:21

В Ізмаїльському морському порту на Одещині через загрозу ракетно-дронових ударів зупинили будівництво сучасного млина. Про це в інтерв'ю Forbes Ukraine повідомив гендиректор однієї із найбільших аграрних компаній України "Нібулон" Андрій Вадатурський.

За його словами, будівництво такого підприємства під час війни – неправильне рішення.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Я не готовий морально та фінансово зробити інвестиції у будівництво в такі складні часи і потім мати приліт", – зазначив Вадатурський.

На думку керівника "Нібулону", у поточних умовах у переробної галузі в Україні великих перспектив немає. Є фінансові складнощі та ризики, а також немає юридичної та законодавчої бази для забезпечення. Він вважає, що Україні звернути увагу на умови, створені для галузі у Польщі, Туреччині та Румунії, де також працюють українці.

Нагадаємо, "Нібулон" планували побудувати у філії "Бессарабська", яка розташована в ізмаїльському порту, елеватор і високотехнологічний сучасний млин. Одночасне зберігання елеватора мало становити 118,5 тисяч тонн зернових, потужність млина – 750 тонн на добу. На реалізацію цього проекту компанія мала отримати 27 млн ​​євро від експортно-інвестиційного фонду Данії EIFO

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах