Житель Одеської області отримав півтора роки обмеження волі за браконьєрство

Житель Одеської області отримав півтора роки обмеження волі за браконьєрство.

Житель Одеської області отримав півтора роки обмеження волі за браконьєрство. Фото: od.npu.gov.ua

Події
17 грудня 2023 20:15

Мешканець Білгород-Дністровського району Одеської області отримав обвинувальний вирок суду за браконьєрство. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Так, під час проведення спільного рейду в акваторії Будацького лиману поблизу села Біленьке Шабівської територіальної громади співробітники сектору водної поліції Білгород-Дністровського районного відділу поліції та морської охорони викрили місцевого жителя, який чинив незаконний вилов риби.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Правопорушник без передбачених законом дозвільних документів вбрід виловив рибу за допомогою забороненого знаряддя лову – ятера. Правоохоронці одразу викликали слідчо-оперативну групу, яка вилучила у фігуранта як речові докази ятер довжиною понад чотири метри та понад 170 одиниць карасів та бичків.

За результатами проведеної інженерно-екологічної експертизи, сума завданих правопорушником збитків склала майже 270 тисяч гривень.

Чоловіку оголосили про звинувачення в незаконному зайнятті рибним промислом, що завдало істотних збитків (частина перша статті 249 Кримінального кодексу України), та направили обвинувальний акт до суду.

Суд визнав підсудного винним та призначив йому покарання у вигляді одного року та шести місяців обмеження волі з випробувальним строком на один рік. Протягом цього періоду засуджений зобов'язаний періодично з'являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи чи навчання та погоджувати виїзд за межі України. Повторне порушення закону протягом випробувального терміну може обернутися для чоловіка суворішим покаранням. Крім того, правопорушник має відшкодувати завдані державі збитки.

За рішенням суду, незаконне знаряддя лову знищать, а улов конфіскують на користь держави.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах