Одесита засудили до трьох років ув'язнення за підтримку РФ

Одесита засудили до трьох років ув'язнення за підтримку РФ.

Одесита засудили до трьох років ув'язнення за підтримку РФ. Фото: ki.od.court.gov.ua

Події
18 грудня 2023 11:15

Одесита засудили до трьох років в'язниці за підтримку російської пропаганди у забороненій соціальній мережі "Однокласники" та конфіскували його телефон. Про це стало відомо із судового реєстру.

Так, Київський районний суд міста Одеси визнав чоловіка винним у злочинах проти національної безпеки України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З березня 2022 року до початку 2023 року обвинувачений шляхом переваги поширював у соцмережі публікації антиукраїнського характеру.

Чоловіка звинуватили у:

- поширення закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу (частина 2 статті 109 Кримінального кодексу);
- заклики до зміни кордонів території та державного кордону України (частина 1 статті 110 КК);
- Розповсюдження матеріалів з виправданням збройної агресії Російської Федерації проти України (частина 2 статті 436-2 КК);
- розпалювання національної ворожнечі (частина 1 статті 161 КК).

У судовому засіданні громадянин провину не визнав і говорив, що жодного відношення до того, що відбувається, не має. Він нібито був зареєстрований у соцмережі "Однокласники" для перегляду інформації та зберігання фото на згадку. Жодні публікації провокаційного та антиукраїнського характеру не поширювалися. Він мав сторінку в мережі "Однокласники", але одного разу його житло пограбували і забрали всю техніку, на якій зберігалися паролі та логіни для входу в цю соцмережу. Нова сторінка в Однокласниках з'явилася після придбання нового телефону.

Про те, що ця соціальна мережа заблокована і недоступна в Україні, обвинувачений нібито не знав і користувався нею за допомогою VPN. Екран на його телефоні був розбитий, який не завжди реагував на сенсорні дотики, тому він міг зробити публікації не усвідомлюючи це.

До ситуації, що склалася на території України, ставиться негативно. Обвинувачений не зміг пояснити, чому на його сторінці в Однокласниках є публікації проросійського характеру та припустив, що їх зробили співробітники поліції.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах