Закрили фанерою: на проспекті Шевченка відновили графіті на підтримку українських військовополонених

Закрили фанерою: на проспекті Шевченка поновили графіті на підтримку українських військовополонених.

Закрили фанерою: на проспекті Шевченка поновили графіті на підтримку українських військовополонених. Фото: instagram.com/gilevich_v

Події
20 грудня 2023 10:35

На проспекті Шевченка в Одесі біля зруйнованої будівлі бізнес-центру, яку влітку атакувала РФ, волонтери відновили графіті на підтримку українських військовополонених. 

Так, 19 грудня одеський активіст Віталій Гілевич повідомив, що невідомі забили фанерами напис одразу після акції на підтримку полонених Азовсталі, що відбувся у неділю, 17 грудня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"До уваги, тому що відбувається якийсь сюр, інакше це не назвеш. Невідомі просто забили деревиною це нагадування про полонених", – написав активіст.

Пізніше стало відомо, що фанеру просто перевернули іншою стороною та присвердлили. Пізнього вечора небайдужий 19-річний одесит приїхав із дрилем і частково зняв фанерні щити. Але вже сьогодні вранці одесити зняли фанеру, зараз повертатимуть напис назад.



Відео: t.me/xydessa

Інцидент виявився непорозумінням. Охорона пошкодженої будівлі не знімала банер, для того, щоб прибрати з очей перехожих, а навпаки хотіли його захистити від вандалів, тому перегорнули його. Напис був зроблений саме на листах фанери – частини конструкції постійно знімали безхатьки, щоб потрапити у будівлю для крадіжки. Проте декілька разів, невідомі відривали не одну частину, а одразу декілька – що загалом може вказувати на спробу винищити запис через проросійську позицію.

Закрили фанерою: на проспекті Шевченка поновили графіті на підтримку українських військовополонених.Закрили фанерою: на проспекті Шевченка поновили графіті на підтримку українських військовополонених. Фото: instagram.com/gilevich_v

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах