Допустив травмування пасажирів: на Одещині судитимуть водія маршрутки

Допустив травмування пасажирів: на Одещині судитимуть водія маршрутки.

Допустив травмування пасажирів: на Одещині судитимуть водія маршрутки. Фото: od.npu.gov.ua

Події
21 грудня 2023 21:20

На Одещині судитимуть водія маршрутки, який допустив аварію, внаслідок якої травмувалися пасажири.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб знати найважливішу інформацію.

ДТП сталося на трасі Одеса – Рені. Водій маршрутки не перевірив технічну справність транспортного засобу перед виїздом, не врахував дорожню обстановку та свої практичні навички водіння, і під час руху з Рені до Одеси поблизу села Миколаївка-Новоросійська втратив контроль керування, внаслідок чого автобус перекинувся на бік.

На Одещині водія маршрутки судитимуть за аварію із травмуванням пасажирів.На Одещині водія маршрутки судитимуть за аварію із травмуванням пасажирів. Фото: od.npu.gov.ua

Результати автотехнічної експертизи показали, що причиною події стала несправність ходової частини автобуса: шина заднього колеса мала внутрішній дефект зносу, що призвело до його раптової розгерметизації.

Внаслідок ДТП двох пасажирок маршрутки госпіталізували до лікарні із травмами середньої тяжкості. Одна жінка отримала переломи ребер та ключиці, а друга – перелом поперекового хребця. Ще четверо пасажирів відбулися саднами.

Перевірка водія на стан сп'яніння показала, що на момент аварії він був тверезий.

Винуватцеві ДТП висунули звинувачення за частиною першою статті 286 Кримінального кодексу України ("Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження"). Водієві загрожує штраф від 51 до 85 тисяч гривень або виправні роботи терміном до двох років, або арешт строком до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Наразі поліцейські вже завершили досудове розслідування та направили обвинувальний акт до суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах