Проник у будинок, де були маленькі діти: на Одещині затримали підозрюваного в розбійному нападі

Проник у будинок, де були маленькі діти: на Одещині затримали підозрюваного в розбійному нападі.

Проник у будинок, де були маленькі діти: на Одещині затримали підозрюваного в розбійному нападі. Фото: od.npu.gov.ua

Події
24 грудня 2023 12:20

На Одещині затримали зловмисника, який разом зі спільниками скоїв розбійний напад. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

За даними слідства, у жовтні в одному із сіл Біляївської міської громади Одеського району група зловмисників спланувала розбійний напад на подружжя, бо знала, що в цієї пари є заощадження.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Готуючись до злочину, зловмисники придбали кілька одиниць мототранспорту, на одній із яких для конспірації змінили колір, балаклави, щоб оточуючі не змогли їх впізнати, хомути, наручники, металевий дріт для позбавлення потерпілих, а також зброю.

Вночі, коли всі спали, правопорушники, пошкодивши вікно, проникли в будинок, побили господаря, коли той разом із дружиною прокинувся і почав чинити опір, після чого пов'язали чоловіка, дружину та їхніх малолітніх сина та дочку. Застосувавши залякування, погрози та побиття злочинці дізналися, де подружжя зберігає коштовності, забрали гроші, ювелірні вироби, банківські картки, кілька одиниць зареєстрованої зброї та втекли.

Відео: YouTube-канал "Поліція Одещини"

Внаслідок розслідування поліцейські вийшли на слід правопорушників та затримали одного з них. Порушником виявився уродженець Болградського району. За силової підтримки батальйону поліції особливого призначення слідчі провели ряд санкціонованих обшуків, під час яких вилучили докази та знаряддя скоєння злочину.

  • Проник у будинок, де були маленькі діти: на Одещині затримали підозрюваного в розбійному нападі фото
  • Проник у будинок, де були маленькі діти: на Одещині затримали підозрюваного в розбійному нападі фото 1
  • Проник у будинок, де були маленькі діти: на Одещині затримали підозрюваного в розбійному нападі фото 2
  • Проник у будинок, де були маленькі діти: на Одещині затримали підозрюваного в розбійному нападі фото 3
  • Проник у будинок, де були маленькі діти: на Одещині затримали підозрюваного в розбійному нападі фото 4

Проник у будинок, де були маленькі діти: на Одещині затримали підозрюваного в розбійному нападі фото

Фото: od.npu.gov.ua

За наявності достатніх доказів слідчі під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за частиною четвертою статті 187 Кримінального кодексу України в розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, пов'язаної з проникненням у житло, спрямованому на заволодіння майном в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану. За скоєне фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. Суд задовольнив клопотання слідчих і обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі правоохоронці вживають заходів для затримання інших учасників злочину.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах