Американський історик зібрав гроші на закупівлю системи сенсорів "Безпечне небо" для Одеської області

Американський історик зібрав гроші на закупівлю системи сенсорів "Безпечне небо" для Одеської області.

Американський історик зібрав гроші на закупівлю системи сенсорів "Безпечне небо" для Одеської області. Фото: 2day.kh.ua

Події
24 грудня 2023 14:35

Американський історик Тімоті Снайдер разом із чотирма професорами провідних вишів світу зібрав 950 тисяч доларів на систему виявлення повітряних цілей "Безпечне небо".

Про це повідомили на сайті платформи UNITED24.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ці кошти покривають вартість 2 500 сенсорів, які захистять від дронів і ракет Сумську, Одеську, Миколаївську та Херсонську області.

Професор Єльського університету продовжує збір, щоб зібрати ще 950 тисяч доларів, необхідних для закупівлі сенсорів для Харківської, Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей.

"Мені було дуже приємно бачити, як швидко люди відгукнулися на проєкт "Безпечне небо". Підтримка людей з усього світу врятувала життя і подарувала спокій сім'ям, які могли б інакше постраждати. Зараз, з початком зими, я сподіваюся, що ми зможемо зробити те саме ще в чотирьох областях України. Це час для щедрості, і всі ми можемо зробити свій внесок", – сказав Тімоті Снайдер.

Система сенсорів ідентифікації повітряних цілей "Безпечне небо" ефективно показала себе в тестовому режимі як проти крилатих ракет, так і проти БпЛА Shahed-136. Під час випробувань в 11 регіонах України вона безпомилково виявила 100% повітряних загроз. Для ефективного захисту всієї території України потрібно 12 500 сенсорів.

Це вже другий збір видатного історика та посла UNITED24 Тімоті Снайдера. Його підтримали Френсіс Фукуяма зі Стенфордського університету, Рорі Фіннін з Кембриджу, Тімоті Гартон Еш з Оксфорда, а також Сергій Плохій із Гарварду. Видатні вчені об'єднали зусилля, щоб напередодні зими захистити українців від російських обстрілів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах