Вибухи на Святвечір: на Одещині збили 17 дронів та Су-30СМ над Чорним морем

З нічними вибухами та збитком: яка ситуація в Одесі вранці 25 грудня.

З нічними вибухами та збитком: яка ситуація в Одесі вранці 25 грудня. Фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

Події
25 грудня 2023 08:19

Ніч із 24 на 25 грудня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги, пізно увечері городяни чули звуки вибухів.

Як повідомляли Повітряні Сили ЗСУ, ударні ворожі БПЛА рухалися у напрямку Одеси з Чорного моря. Перша тривога тривала близько двох годин, з 21:39 до 23:35 24 грудня. Тоді в місті пролунало кілька гучних вибухів. Другу тривогу оголосили о 00:07, а закінчили о 0:46.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили в ОК "Південь", спочатку тактична авіація випустила ракети Х-59 у напрямку Кропивницького та Х-31П у напрямку Чорноморська на Одещині. ППО відпрацювали чудово – обидві ракети знищено.

А потім понад шість з половиною годин вирувала дронова атака. У напруженій бойовій роботі сили ППО на півдні знищили 23 ударні БПЛА типу Shahed-136: 17 в Одеській області, три на Херсонщині та по одній у Миколаївській та Кіровоградській областях. Люди не постраждали.

Ворожі дрони, випущені з тимчасово окупованого Криму, заходили на удар по різних напрямках, намагаючись виснажити нашу протиповітряну оборону та вразити якнайбільше об'єктів. У пріоритеті ворога залишається припортова інфраструктура та інші важливі для існування регіону об'єкти. Уламками збитого БПЛА викликали пошкодження технічних приміщень у припортовій інфраструктурі Одеси, а в Роздільнянському районі також уламки пошкодили недіючу адмінбудівлю та складське приміщення законсервованого об'єкту, пожежу загасили.

За інформацією Генштабу, 29 із 31 "шахедів" було знищено вночі над Україною.

Тим часом Повітряні сили повідомили, що збили один Су-30СМ над акваторією Чорного моря.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах