В Одесі жінка виручила за чужу квартиру 38,5 тисяч доларів

В Одесі жінка виручила за чужу квартиру 38,5 тисяч доларів.

В Одесі жінка виручила за чужу квартиру 38,5 тисяч доларів. Фото: dom.ria.com

Події
26 грудня 2023 11:38

В Одесі жінка продала квартиру померлих одеситів під виглядом їхньої спадкоємиці за 38,5 тисяч доларів. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

У 2019 році, після смерті власників однієї з квартир у житловому будинку на вулиці Торговій, фігурантка разом із невстановленим слідством особою вирішили незаконно заволодіти житлоплощею. Спільники підробили договір купівлі-продажу вказаного житла, датований початком двохтисячних років, згідно з яким дочка господарів нібито набула права власності на нерухомість. Під виглядом спадкоємиці виступила зловмисниця із підробленими на її ім'я паспортом та карткою платника податків.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Отримавши у такий спосіб право власності на чужу квартиру, зловмисниця виставила її на продаж на одній із популярних інтернет-платформ. На оголошення відгукнулася одеситка, якою правопорушниця представилася власницею житла, продемонструвавши підроблені документи. Введена в оману жінка за 38,5 тисячі доларів США придбала квартиру і оселилася в ній. Але через деякий час до будинку померлих батьків навідалася справжня дочка, яка, знайшовши в приміщенні незнайомку, звернулася до поліції.

Правоохоронці встановили зловмисницю. Нею виявилася місцева мешканка.

Слідчі поліції повідомили фігурантці про підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України: за частиною третьою статті 358 – у підробці офіційного документа, що видається та засвідчується підприємством і надає права, скоєного за попередньою змовою групою осіб, за частиною четвертою статті 358 – у використанні свідомо підробленого документа, а також у частині четвертій статті 190 – у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах.

Слідчі клопотають про обрання підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та встановлюють співучасника злочину. Жінці загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Слідство продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах