Яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 28 грудня

Яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 28 грудня.

Яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 28 грудня. Фото з відкритих джерел

Події
28 грудня 2023 08:18

Ніч з 27 на 28 грудня в Одесі та Одеській області пройшла без повітряної тривоги та без обстрілів.

За інформацією Військово-Морських Сил ЗС України, станом на 08:00 28 грудня в акваторії Чорного моря наразі перебувають шість ворожих кораблів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У прес-службі Повітряних Сил ЗС України повідомили, що в ніч на 28 грудня сили ППО збили семеро з ворожих БПЛА типу Shahed в межах Дніпропетровської, Кіровоградської та Запорізької областей.

Нагадаємо, що російські окупанти запускають дрони через житлові квартали, щоб їх не могли збити над Чорним морем. Про це повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк 27 грудня, коментуючи обстріл Одеської області. Так, армія РФ змінила тактику запуску "шахедів".

Протягом останньої нічної атаки майже всі одесити фіксували прямування дронів прямо серед житлових кварталів, де в принципі не можуть бути розміщені стаціонарні системи ППО. Але не виключено, що російська армія під час атаки намагалася знайти наші системи ППО, тому й обирала складні маршрути.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах