Отримай відповідь: скільки разів і чим обстрілювали Одеську область

Отримай відповідь: скільки разів та чим обстрілювали Одеську область.

Отримай відповідь: скільки разів та чим обстрілювали Одеську область. Фото: gettyimages.com

Події
28 грудня 2023 14:19

З початку повномасштабної війни в Одеській області загинуло понад півсотні людей через 202 факти обстрілу (з них – 113 обстрілів ракетами) військовослужбовцями збройних сил РФ об'єктів цивільної та цивільної інфраструктури міста та області. Про це повідомив керівник Одеської обласної прокуратури Ігор Домущий.

202 ракети – це без урахування тих, що їх збила наша система ППО. 70 обстрілів було безпілотниками, а також два авіаційні бомбардування та сім обстрілів корабельною артилерією.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Істотних пошкоджень зазнали понад 300 житлових будинків. За процесуального керівництва обласної прокуратури розслідуються факти загибелі внаслідок обстрілів 55 цивільних людей з них двоє дітей та поранення 241 особа, серед яких 27 дітей. Через обстріл вказали пошкодження та руйнування майна 9 000 мешканців одеського району, зокрема, суттєво пошкоджено понад 300 житлових будинків, 53 з них – повністю знищено.

Також знищено дев'ятиповерховий будинок на 106 квартир. Ще понад 6100 квартир, приватних будинків та інших будівель зашкодило вибуховими хвилями. Також руйнування отримали будови 39 баз відпочинку у прибережній зоні.

У рамках розслідування злочинів за фактами порушення правил та звичаїв війни допитали понад 860 свідків та тих, хто зазнав збитків. Наразі триває розслідування 139 таких справ.

Чим обстрілювали Одеську область:


- ракети повітряного, морського та наземного базування – 113 обстрілів;
- безпілотні літальні апарати – 80 обстрілів;
- авіаційне бомбардування – два обстріли;
- корабельна артилерія – сім обстрілів.

У ході роботи прокурори вилучили понад 8200 уламків ракет, бомб, снарядів, у тому числі уламки заборонених касетних бомб.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах