В Одесі дві дитини захворіли на кір

В Одесі дві дитини захворіли на кір.

В Одесі дві дитини захворіли на кір. Фото: freepik.com

Події
02 сiчня 11:43

В Одесі зареєстрували два лабораторно підтверджені випадки кору. Про це повідомили у пресслужбі Одеського обласного центру контролю та профілактики МОЗ.

Так, серед хворих – двоє дітей, трьох та восьми років.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Всі хворі на кір пройшли лікування в КНП "Міська клінічна інфекційна лікарня" ЗМР. Нині перебувають під наглядом сімейного лікаря.

Усі вони не щеплені від кору.

У домашньому осередку та за місцем навчання хворої дитини проводяться профілактичні та протиепідемічні заходи з метою недопущення поширення інфекції.

Кір – заразне інфекційне захворювання, що тяжко протікає як у дітей, так і у дорослих. Може призвести до ускладнень: пневмонії, вушної інфекції, енцефаліту, пригнічує імунітет. На початковій стадії хвороби можуть виникати нежить, кашель, почервоніння очей та сльозотеча, а також дрібні білі плями на внутрішній поверхні щік. Через кілька днів з'являється висипання і поширюється по всьому тілу, а на 5-6 день зникає.

При перших симптомах кору рекомендується одразу звернутися до сімейного лікаря. Якщо хворий не має серйозних ускладнень захворювання, то медики рекомендують: рясне пиття; жарознижувальні препарати (відповідно до вікових доз); назальні краплі для носа; препарати від кашлю (за рекомендацією лікаря); вітамін А. При загальному тяжкому стані пацієнта чи неможливості його ізоляції необхідна госпіталізація.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах