На Одещині банда грабувала пенсіонерів, які постраждали від нацистів під час Другої світової

На Одещині банда грабувала пенсіонерів, які постраждали від нацистів під час Другої світової - фото

На Одещині банда грабувала пенсіонерів, які постраждали від нацистів під час Другої світової - фото

Події
03 сiчня 12:32

На Одещині поліцейські затримали злочинне угруповання за напади на самотніх пенсіонерів. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Жертвами зловмисників ставали переважно самотні літні люди, які отримували матеріальну допомогу від благодійних фондів як особи, які пережили переслідування та гоніння нацистів під час Другої світової війни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Понад півроку збирали докази та документували протиправні дії злочинної групи, у тому числі щодо готування до скоєння нового злочину.

Організатором угруповання виявився громадянин Молдови, який проживав в одному із сіл Подільського району. Решта учасників – мешканці Одеси та Одеського району. Практично всі вони виявилися раніше засудженими, зокрема за крадіжки та розбійні напади. Серед зловмисників були й особи, які безпосередньо знали потерпілих і володіли інформацією про їхній стан.

За результатами роботи поліцейських, встановили причетність учасників злочинного угруповання до скоєння зухвалих розбійних нападів та крадіжок, переважно на літніх жінок, поєднаних із проникненням у їхні будинки, скоєних протягом року на території Одеської області..

До кожного злочину правопорушники ретельно готувалися, підбирали знаряддя злочину, вивчали спосіб життя потерпілих, шляхи непомітного підходу та уникнення їхніх будинків. Інформацію про стан громадян збирали два співучасники групи, у тому числі й колишня співробітниця одного з благодійних фондів, яка надає підтримку незахищеним соціальним верствам населення, у тому числі людям, які пережили переслідування, депортації, гетто нацистів.

Як затримали злодіїв


Отримавши достатньо інформації про готування зловмисників до чергового розбійного нападу на будинок 85-річної одеситки, правоохоронці ухвалили рішення про проведення операції із затримання злочинців. Залучившись силовою підтримкою бійців спецпідрозділу КОРД та батальйону поліції особливого призначення, поліцейські затримали зловмисників, коли озброївшись пістолетом та ховаючи обличчя за масками, взявши з собою липку стрічку та хомути для зв'язування потерпілої, проникли вночі до її квартири.

Як встановили правоохоронці, старенька потрапила до списку жертв зловмисників невипадково. А саме щодо наведення колишньої співробітниці благодійного фонду, яка входила до складу злочинної групи та мала доступ до інформації про нараховані літнім громадянам грошові виплати.

У ході проведення огляду місця події та обшуків за місцями проживання учасників угруповання та їх авто поліцейські вилучили як знаряддя скоєння злочину, і низку інших доказів. У машині знайшли корпус ручної гранати.

Усіх п'ятьох фігурантів поліцейські затримали у процесуальному порядку. Суд задовольнив клопотання слідчих і обрав усім підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Що загрожує злочинцям

Нині, за наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі повідомили про підозру, залежно від скоєного, у скоєнні таємного викрадення чужого майна, тобто., у тому числі повторно; у приготуванні до нападу з метою заволодіння чужим майном, що з загрозою застосування насильства, небезпечного життя особи, підданого нападу, тобто., Вчиненим за попередньою змовою групою осіб, пов'язаної з проникненням в житло, скоєному в умовах військового стану. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на 15 років із конфіскацією майна.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Вирішуватиметься питання додаткової кваліфікації та повідомлення про підозру.

Також правоохоронці встановлюють причетність та збирання доказів для притягнення членів ОЗУ до відповідальності за низку розбійних нападів, скоєних на території області починаючи з 2017 року.

Слідство продовжується.



  • На Одещині банда грабувала пенсіонерів, які постраждали від нацистів під час Другої світової фото
  • На Одещині банда грабувала пенсіонерів, які постраждали від нацистів під час Другої світової фото 1
  • На Одещині банда грабувала пенсіонерів, які постраждали від нацистів під час Другої світової фото 2
  • На Одещині банда грабувала пенсіонерів, які постраждали від нацистів під час Другої світової фото 3
  • На Одещині банда грабувала пенсіонерів, які постраждали від нацистів під час Другої світової фото 4
  • На Одещині банда грабувала пенсіонерів, які постраждали від нацистів під час Другої світової фото 5
  • На Одещині банда грабувала пенсіонерів, які постраждали від нацистів під час Другої світової фото 6

На Одещині банда грабувала пенсіонерів, які постраждали від нацистів під час Другої світової фото

Усі фото та відео: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах