В Одесі винесли вирок військовому, який опублікував в Instagram фото радара

В Одесі ухвалили вирок військовому, який опублікував в Instagram фото радара.

В Одесі ухвалили вирок військовому, який опублікував в Instagram фото радара. Фото ілюстративне: odessa.online

Події
04 сiчня 21:15

В Одесі командира відділення військової частини визнали винним у несанкціонованому копіюванні інформації з автоматизованих систем.

Про це Vgorode дізнався з вироку, опублікованого в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, близько 02:00 23 липня 2023 року під час повітряної тривоги військовий опублікував в Instagram фотографію з екрану геоінформаційної системи "Віраж-планшет" із коментарем: "Полетіли… Так що трохи спокійно". Приблизно за три години він поділився ще одним фото з екрану "Віраж-планшет", повідомив про рух ударних дронів у бік Одеси та підписав знімок текстом: «Увага! "Шахіди" в наш бік! Чорні літачки – це все "Шахіди"».

Дії військового, який виконував обов'язки помічника чергового протиповітряної оборони кваліфікували за частиною другою статті 362 Кримінального кодексу України як несанкціоноване копіювання інформації, що обробляється в автоматизованих системах, якщо це призвело до її витоку, вчинені особою, яка має право доступу до такої інформації.

У судовому засіданні чоловік визнав свою провину. Його засудили до півтора року позбавлення волі, але замінили це покарання посадовим обмеженням на такий самий термін із забороною обіймати посади та займатися діяльністю, пов'язаною з використанням системи "Віраж-планшет".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах