Яка ситуація в Одесі та області вранці 5 січня і що у Чорному морі

Яка ситуація в Одесі та області вранці 5 січня та що у Чорному морі.

Яка ситуація в Одесі та області вранці 5 січня та що у Чорному морі. Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Події
05 сiчня 08:10

Ніч з 4 на 5 січня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналу повітряної тривоги та без обстрілів. Але вранці 5 січня в Одесі виникла загроза удару "шахедами". На щастя, обійшлося без "прильотів".

Як повідомила начальниця об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, Росія продовжує регулярно поповнювати свої запаси «шахедів»

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, як уже відомо, постачають країні-агресору не лише готові дрони, а й окремі запчастини. Такі безпілотники власного виробництва окупанти маркують навмисно:

Також Наталія Гуменюк прокоментувала, яку ймовірну мету мав ворог під час останньої нічної атаки. А саме, за її словами, головною метою є утримання у напрузі та виснаження української системи ППО, розвідка її розташування та готовності до реагування на атаки:

"У нашій зоні відповідальності було характерно те, що дійсно пройшли, намагаючись обійти систему ППО, майже одночасно з атакою керованими авіабомбами. Цей вид обстановки став рідкішим після того, як ворог зазнав втрат на південному напрямку у своїй авіації. Тому керовані авіабомби запускаються зараз набагато рідше, але все ж таки час від часу ворог вирішується", - сказала Гуменюк.

Станом на 5 січня, у Чорному морі два ракетоносії загальним залпом до 16-nb Калібрів. З моря рівень ракетної небезпеки залишається високим.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах