Лайкал російську пропаганду: на Одещині суд замінив пенсіонеру умовний термін на реальний

Лайкав російську пропаганду: на Одещині суд замінив пенсіонеру умовний термін на реальний.

Лайкав російську пропаганду: на Одещині суд замінив пенсіонеру умовний термін на реальний. Фото: gettyimages.com, Tetra Images

Події
05 сiчня 11:08

Одеський апеляційний суд призначив чоловікові п'ять років реального ув'язнення за злочини проти основ національної безпеки. Про це повідомляє "Судовий репортер".

Так, з червня по грудень 2022 року обвинувачений регулярно користувався забороненою в Україні мережею "Однокласники". Він "лайкав" пропагандистські повідомлення, таким чином поширюючи їх. Зокрема, йому сподобалася публікація про тувинця, якому привласнили "героя Росії" за те, що він "зарізав 34 націоналістів і звільнив полонених російських солдатів" та інформацію про незаконні референдуми на окупованих територіях. Обвинувачений підтримував образливі та принизливі повідомлення про українців, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі ("Україну треба очистити від ідіотів. Геноцид кретинів напрошується сам собою…").

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, 27 липня 2022 року чоловік, переписуючись в "Однокласниках" з росіянином, повідомив: "Ніхто не скаже… У Шабо у школах військові живуть. Там у Затоці напевно казарм багато, раз так часто стріляють туди".

У жовтні цього року Білгород-Дністровський районний суд засудив зловмисника до п'яти років позбавлення волі умовно, звільнивши його з випробувальним строком на три роки.

Прокурор подав апеляційну скаргу, вимагаючи висновку.

Суд першої інстанції врахував пенсійний вік та стан здоров'я обвинуваченого, що він раніше не судимий, що розкаявся у скоєному та сприяв розкриттю злочинів. Тяжких наслідків від поширення інформації про розташування Збройних Сил України не настало, оскільки ці відомості начебто мали загальний характер, не містили конкретизації з прив'язкою на місцевості та не доведено, що ворог скористався цією інформацією.

Апеляційний суд із цим висновком не погодився, бо такі дії становлять велику суспільну небезпеку в умовах воєнного стану. Обвинувачений виправдовував збройну агресію проти України, глорифікував представників збройних формувань російської федерації, що свідчить про його українофобські налаштування та негативне ставлення до української влади та народу.

Суд умовний вирок скасував та виніс новий, за яким пенсіонер відбуватиме п'ять років ув'язнення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах