Одесит допоміг клієнту купити авто за кордоном, а потім перепродав машину іншій людині

Одесит допоміг клієнту купити авто за кордоном, а потім перепродав машину іншій людині.

Одесит допоміг клієнту купити авто за кордоном, а потім перепродав машину іншій людині. Фото ілюстративне: 24tv.ua

Події
10 сiчня 18:55

В Одесі викрили місцевого жителя, який допоміг клієнту придбати автомобіль на американському аукціоні, а потім перепродав іномарку іншій людині.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Так, до поліцейських звернувся одесит. Чоловік повідомив, що вже рік чекає на доставку зі США автомобіля, придбаного на аукціоні, проте представник транспортно-експедиторської компанії його ігнорує і не виходить на зв'язок.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що чоловік, запланувавши покупку авто, звернувся до спеціалізованої фірми, але натрапив на посередника, який організував його участь в онлайн-аукціоні. За результатами торгів, одесит придбав майже за 13 тисяч доларів США автомобіль Ford Edge.

Машину мали доставити на територію України, але посередник продав чужу іномарку іншому містянину за вісім тисяч доларів. Під час оформлення документів для подальшого розмитнення автомобіля правопорушник, діючи вже у змові з невстановленою особою, підробив офіційні документи, зокрема, рахунок-фактуру на нового власника транспортного засобу.

Поліцейські встановили місцезнаходження правопорушника та повідомили йому про підозру в заволодінні правом на чуже майно шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, яке завдало потерпілому збитків у великих розмірах, та підробці офіційного документа, який видається та засвідчується підприємством та надає права, вчинене за попередньою змовою групою осіб (частина третя статті 190 та частина третя статті 358 Кримінального кодексу України).

За вчинене шахраю загрожує до восьми років позбавлення волі.

Наразі слідство триває. Поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах