Сина судді оголосили в розшук: його звинувачують у вбивстві людини новорічної ночі під Одесою

Сина судді оголосили у розшук: його звинувачують у вбивстві людини новорічної ночі під Одесою.

Сина судді оголосили у розшук: його звинувачують у вбивстві людини новорічної ночі під Одесою. Фото: wanted.mvs.gov.ua

Події
09 сiчня 07:57

Нацполіція оголосила в розшук 27-річного Івана Аблова, який проживає в Одесі, сина судді Окружного адміністративного суду міста Києва Євгена Аблова, через звинувачення у вбивстві. Про це йдеться на сайті МВС у розділі "Особи, які ховаються від органів влади".

Так, Аблов зник 5 січня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією низки ЗМІ, вночі 1 січня в курорті Грибівка Одеського району в котеджі елітного готельного комплексу "Золотий Бугаз" під час святкування Нового року між Іваном Абловим та охоронцем готелю виник конфлікт, який закінчився смертю останнього. Іван Аблов нібито вдарив його кухонним ножем у серце. Тепер убивці загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зазначимо, що Євген Аблов відомий тим, що у грудні 2013 року зобов'язав Беркут розігнати активістів Майдану, після чого почалася Революція Гідності. 2017 року визнав законною схему закупівлі так званих "рюкзаків Авакова". Він був у складі колегії, яка відмовилася відмінити результати конкурсних торгів на постачання рюкзаків. У тендері тоді перемогла фірма, за даними журналістів, наближена до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його сина.

2018 року поновив на посаді скандальну ректора медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову після того, як ревізори знайшли в університеті низку фінансових порушень на кілька мільйонів гривень. 2022 року Євген Аблов затягував розгляд позову екс-президента-зрадника Януковича про скасування рішення Верховної Ради про позбавлення його звання президента у 2015 році.

Голову ОАСК Павла Вовка, Аблова та ще низку осіб підозрюють у створенні злочинної організації з метою захоплення влади.

У квітні 2023 року стало відомо, що Аблов намагається піти у відставку, уникнувши звільнення, це також збереже йому виплати від держави близько 100 000 гривень на місяць.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах