Негода в Одесі та області 9 січня: яка обстановка на вулицях та трасах регіону (оновлюється)

Негода в Одесі та області 9 січня: яка ситуація на вулицях та трасах регіону.

Негода в Одесі та області 9 січня: яка ситуація на вулицях та трасах регіону. Фото: depositphotos.com

Події
09 сiчня 19:44

У вівторок, 9 січня, в Одесі продовжує діяти штормове попередження. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Так, протягом доби буде ожеледиця. Вітер північний, 9-14 метрів за секунду з поривами 15-20 метрів за секунду. Температура вранці 9-11° морозу, вдень 4-6° морозу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили в ОВА, відновили проїзд вантажівок та автобусів трасою М-14 в Одеській області. Це дорога до Мелітополя.

Через негоду залишається обмеженим рух великогабаритного транспорту трасою М-13 Кропивницький – Кишинів: від кордону з Кіровоградською областю до кордону з Одеською.

На дорогах області працює спецтехніка – автомобілістів закликають не їхати без нагальної потреби. Дорожники чистять траси від снігу та обробляють автомобільні дороги протиожеледними матеріалами.

А ось, що було вночі в Одесі та в області:

Відео: facebook.com/odesa.service.for.restoration

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що станом на 08:00 в Одеській області через негоду 191 населений пункт залишається без електропостачання. Аварійні бригади ДПЕК продовжують відновлення.

Газо-, водо-, теплопостачання у штатному режимі. На території усієї області функціонують 415 пунктів незламності. Ще 397 готові розгорнути за потребою.

На дорогах державного та місцевого значення працює спецтехніка. Водіїв у разі відсутності екстреної необхідності сьогодні просять утриматися від поїздок.

Оновлено о 09:25:



Колони техніки обробляли вночі вулиці міста протиожеледними засобами. Це дозволило вивести на всі маршрути громадський транспорт у штатному режимі.

Замість 20 трамвайного маршруту працює автобус.

Оновлено о 11:21:

ДТЕК продовжує ліквідовувати наслідки негоди на Одещині. За минулу добу відремонтували 137 повітряних ліній, полагодили 1 457 трансформаторних підстанцій, повернули світло для 194 635 родин у 637 міст і сіл області.

Станом на 10:00 9 січня без світла залишаються 294 населених пункти, із них чотири частково. На лініях та підстанціях працюють 147 бригад, а це 447 працівників та 158 одиниць техніки.

Роботи ускладнюють погодні умови: шквальні пориви вітру та обмерзання ліній спричиняють "галопування проводів". Наближатися до ліній електропередачі небезпечно.

Оновлено о 12:34:

Як повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області, на автомобільних дорогах загального користування державного значення Одеської області ускладнень в русі немає. Проїзд забезпечено.

Впродовж минулої доби, та зараз дорожники продовжують усувати наслідки негоди, виконуючи снігоочисні роботи та обробку автомобільних доріг протиожеледними матеріалами. Всього працює 117 одиниць дорожньої техніки та 143 працівника.

Циклон покидає нашу область, проте мінусова температура зберігатиметься продовж всього тижня. 



Оновлено о 13:44:

ОВА повідомили, що Одеській області на державних і місцевих дорогах працює 129 одиниць техніки: забезпечується проїзд. На автошляхи державного значення вийшли 62 одиниці спецтехніки. Ще 67 одиниць техніки працює на місцевих дорогах. Виконується розчищення та обробка піщано-сольовою сумішшю.



Оновлено о 17:42:

Як повідомляє ДТЕК, станом на 16:00 бригадам енергетиків вдалося повернути електрику до 109 населених пунктів Одеської області.

Тимчасово без світла через негоду залишаються ще 185 населених пунктів, із них 60 частково.

Оновлено о 19:43:

Станом на 18:30 тимчасово без світла залишаються 17 тисяч родин в 150 населених пунктах Одещини. Протягом дня фахівці ДТЕК: відремонтували 61 повітряну лінію, заживили 758 трансформаторних підстанцій та повернули світло для понад 26 тис. родин у 212 населених пунктах.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах