Яка ситуація в Одесі та області вранці 9 січня і що у Чорному морі

Яка ситуація в Одесі та області вранці 9 січня та що у Чорному морі.

Яка ситуація в Одесі та області вранці 9 січня та що у Чорному морі. Фото ілюстративне: zsu.gov.ua

Події
09 сiчня 09:17

Ніч з 8 на 9 січня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналу повітряної тривоги та без обстрілів. Але пізно увечері 8 січня у нашому регіоні була повітряна тривога.

Як повідомила начальниця об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, спокійній обстановці ми завдячуємо погоді. Адже море неспокійне.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Станом на 9 січня, у Чорному морі знаходяться два ворожі кораблі, а в Азовському – один. Ракетоносії на бойовому чергуванні відсутні. За словами Гуменюк, в цих умовах штормової погоди, ймовірно, Росія не зможе використовувати ракетоносії морського базування, хоча виключати повністю цього не можна.

Навігаційний коридор у Чорному морі функціонує, водночас через штормову погоду існує мінна небезпека. Функціонує він завдяки забезпеченню Силами оборони безпекової ситуації. Але погрози залишаються.

Крім того, за її словами, активність ворожої авіації у цих погодних умовах зменшена, але не виключена.

Дмитро Плетенчук, представник Військово-морських сил, додав, що російські кораблі, перебуваючи у Чорному та Азовському морях, використовуються як плавучі склади. Це робиться для розсіювання їх та захисту від можливих атак.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах