Причиною падіння вітрогенератора на Одещині стали уламки БпЛА

Причиною падіння вітрогенератора на Одещині стали уламки БпЛА.

Причиною падіння вітрогенератора на Одещині стали уламки БпЛА. Фото з відкритих джерел

Події
09 сiчня 17:16

Причиною падіння вітрогенератора у Білгород-Дністровському районі на Одещині 8 січня стали уламки БпЛА, а не сильний вітер, як повідомляли раніше. Про це повідомляє Міненерго.

На щастя, постраждалих у персоналі немає. Попередньо пошкоджений вітрогенератор, що належить британській компанії Elementum Energy, відновленню не підлягає. Його потужність становила 5,5 МВт.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після атаки була часткова зупинка вітропарку. Нині проводяться роботи, створені задля відновлення пуску електроенергії споживачам.

Нагадаємо, що вночі з 7 на 8 січня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги та звуки вибухів. Працювала ППО. Як повідомили у прес-службі Сил оборони Півдня, вночі над Одеською областю збили семеро російських безпілотників Shahed-131/136. Уламки одного із збитих БПЛА впали на відкритій території Одеського району, спричинивши пожежу. Руйнів та поранених немає. Загалом російська армія випустила з Чорного моря по Одеській області та Миколаївській вісім дронів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах