В Одесі з'являться вулиці Врубеля та Параджанова, а меморіал на 411 батареї змінять

В Одесі з'являться вулиці Врубеля та Параджанова, а меморіал на 411 батареї змінять.

В Одесі з'являться вулиці Врубеля та Параджанова, а меморіал на 411 батареї змінять. Фото: dnipro.tv

Події
16 сiчня 15:30

В Одесі запропонували нові назви для вулиць на честь митців, а також обговорили зміни в меморіалі на 411-й батареї. Ці питання обговорили 16 січня на брифінгу в пресцентрі "Одесит".

Так, члени міської історико-топонімічної комісії, зокрема історик Олександр Бабич, розповів про перетворення перетворення меморіалу на 411 батареї в контексті російсько-української війни. Буде створено робочу групу, яка працюватиме в контакті з адміністрацією краєзнавчого музею та обладміністрації. Меморіал є частиною музею, а музей знаходиться на балансі ова. Тому саме навколо меморіалу хотіли почати перейменовувати вулиці на честь загиблих героїв. Але поки що ідею не наслідували самі військові.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також Бабич розповів про дизайн пам'ятної таблички на будинках героїв російсько-української війни. Його затвердили у ЗСУ.

Комісія також запропонувала імена українських художників для перейменування вулиць. Так, наприклад, Другий Новгородський провулок хочуть назвати ім'ям засновника Одеського музею західного та східного мистецтва Теофіла Фраєрмана, а ім'ям Михайла Врубеля, який навчався в Одесі, планують назвати вулицю Магнітогорську. Крім того, планується перейменувати Другий Магнітогорський провулок на честь Сергія Параджанова. Вулицю Молокова хочуть перейменувати на честь Михайла Емінеску.

Загалом на сесію, яка планується у лютому, запропонували понад 100 перейменувань топонімів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах