Дрони летіли дуже низько: Гуменюк прокоментувала нічну атаку Одеси

Дрони летіли дуже низько: Гуменюк прокоментувала нічну атаку Одеси.

Дрони летіли дуже низько: Гуменюк прокоментувала нічну атаку Одеси. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
17 сiчня 13:07

Представник ОК "Південь" Наталія Гуменюк розповіла про особливості нічної атаки Одеси російськими дронами-камікадзе. Більшість сил ППО вдалося ліквідувати над морем, проте частина уламків впала на житлові квартали в центральному районі міста.

За її словами, інформація про нові "реактивні дрони" не відповідає дійсності. І хоча ворог так само не стоїть на місці і намагається знайти нові технології, способи та тактику для того, щоб обійти системи протиповітряної оборони та завдати максимальної шкоди, на сьогоднішній день радикальних змін у модифікації дронів немає.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Попадання уламків дронів по Одесі сталося через те, що дрони летіли надто низько. Ударна та паливна частини не були вражені. Ймовірно, кілька дронів впали. Інформація ще не уточнюється, чи слідчі працюють. Але однозначно результати бойової роботи свідчать про поразку всіх цілей, що йдуть в Одесу.

Спікер зауважила, що всі дрони атакували з акваторії Чорного моря. На цей раз вони вибирали максимально можливу для них низьку висоту польоту. За словами Гуменюк, цілком імовірно, що це були хитрощі, щоб оминути ППО. За її словами, через це робота розгорталася в найскладніших умовах, але результати бойової роботи свідчать про поразку всіх повітряних цілей.

"Воронка пов'язана з тим, що вже збитий за фактом дрон продовжив інерційний рух і був "змушений" таким чином приземлитися. Вибухова частина та пальне призвели і до підриву, і до вибухової хвилі та пожежі", - пояснила Гуменюк.

Також вона згадала ранкову атаку на Одещині протикорабельні ракети типу "Онікс". Вони потрапили по сільськогосподарських площах та агропідприємству. Зруйновано порожнє приміщення для утримання худоби та заготівлі сіна. За її словами, ракети потрапили в Одеському та Білгород-Дністровському районах відкритою територією сільськогосподарських угідь. Зруйновано одне із приміщень об'єкту.

Нагадаємо, у ніч на 17 січня ворог атакував Одесу дронами-камікадзе. Постраждали магістральні тепломережі, житловий будинок у Приморському районі та чотири авто. Троє людей отримали поранення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах