Затримали студента-агента ФСБ, який готував екологічний теракт на Одещині

Затримали студента-агента ФСБ, який готував екологічний теракт на Одещині.

Затримали студента-агента ФСБ, який готував екологічний теракт на Одещині. Фото: t.me/SBUkr

Події
18 сiчня 10:18

Кіберфахівці Служби безпеки затримали агента ФСБ, який готував екологічний теракт на Одещині. Головним завданням фігуранта було виявлення та передача координат, де зберігаються токсичні речовини, у тому числі склади та сховища пестицидів. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Також агент розвідував місця можливого базування та маршрути переміщення сил оборони.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За вказаними геолокаціями окупанти планували атакувати ракетами та дронами-камікадзе типу Shahed.

За наявними даними, ворог сподівався спровокувати екологічну катастрофу на території регіону та таким чином розхитати внутрішню обстановку.

Для збору відомостей фігурант заробив таксистом та під виглядом перевезення пасажирів фіксував локації "потрібних" об'єктів.

Внаслідок багатоетапної спецоперації співробітники СБУ покроково задокументували злочинні дії агента ФСБ та затримали його під час виконання ворожого завдання.

За даними слідства, фігурантом виявився студент одеського університету. Восени 2023 року на нього дистанційно вийшов кадровий співробітник ФСБ, особа якого вже ідентифікована кіберфахівцями СБУ.

В інтернет-листуванні агресор запропонував студенту негласно співпрацювати на користь Росії та отримувати за це "зарплату" від російської спецслужби.

Фігурант підтримував комунікацію з ФСБ через популярний месенджер, а для конспірації використовував різні сім-картки та мобільні телефони.

Під час обшуків у затриманого вилучили всі гаджети, які він використав у розвідувально-підривній діяльності проти нашої держави.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру в частині другій статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Продовжується розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Затримали студента-агента ФСБ, який готував екологічний теракт на Одещині.Затримали студента-агента ФСБ, який готував екологічний теракт на Одещині. Фото: t.me/SBUkr

Затримали студента-агента ФСБ, який готував екологічний теракт на Одещині.Затримали студента-агента ФСБ, який готував екологічний теракт на Одещині. Фото: t.me/SBUkr

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах